Vissza

 

KIVONAT 

a képviselő-testület 2011. június 30-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. június 30-án megtartott nyilvános ülésén 7 igen szavazattal,  ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

107/2011. /VI. 30./ számú határozat

 

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta az Üllő és Környéke egyes szociális alapszolgáltatási, gyermekjóléti és pedagógiai szakszolgálat feladat ellátására létrehozott Mikrotérségi  Intézményi Társulásról  szóló Megállapodás módosítására vonatkozó javaslatot és az alábbiak szerint módosítja:

 

1.         A Képviselő-testület a elfogadja a megállapodás 7. pontjának kiegészítését „ A társulás vagyona és a költségviselés”  új bekezdéssel az alábbiak szerint:

 

„7.1. A pénzügyi hozzájárulás nem teljesítése esetén irányadó eljárás menete:

Amennyiben bármely tag-önkormányzat az arra megszabott eljárás alapján elfogadott vagy általa vállalt pénzügyi hozzájárulást – különös tekintettel a 7. pontban meghatározott fizetési kötelezettségre, vagy bármely más, a tagok részére meghatározott kötelezettségből származó fizetési kötelezettség – az arra megállapított határidőben nem teljesíti, úgy a fizetésre kötelezett önkormányzat polgármestere köteles erről az intézmény vezetőjét és ezzel egyidejűleg Üllő Város Önkormányzatának Képviselő-testületét a határidő lejártát követő három munkanapon belül tájékoztatni. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell, hogy a fizetési mulasztásba esett önkormányzat várhatóan mely időponttól lesz fizetőképes.

A tájékoztatás elmulasztása esetén a fizetési határidő lejártát követő nyolc munkanapon belül az intézmény igazgatója fizetési felszólítást küld a fizetési kötelezettségét nem teljesítő önkormányzat részére. A felszólítás kézhezvételétől számított három munkanapon belül a felszólított önkormányzat polgármestere tájékoztatja az intézmény igazgatóját valamint ezzel egyidejűleg Üllő Város Önkormányzatának polgármesterét, hogy az önkormányzat várhatóan mely időponttól lesz fizetőképes. A halasztási, részletfizetési kérelmet Üllő Város Önkormányzatának Pénzügyi Bizottsága a soron következő ülésén elbírálja és javaslatot tesz a Képviselő-testületnek a kérelem teljesítésére vagy elutasítására.

Az eljárás eredménytelensége, illetve halasztás, részletfizetés nem teljesítése esetén Üllő Város Önkormányzatának a Képviselő-testülete határozatban dönt további lépések megtételének lehetőségéről - végső esetben - a fizetési kötelezettséget nem teljesítő önkormányzat ellen felhatalmazással történő beszedési megbízás alkalmazásáról.”

 

 

2.         A Képviselő-testület elfogadja, hogy a megállapodás 2. pontja az alábbi szövegrésszel kiegészül:

 

 „A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybe vételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló rendelet megalkotására kijelölt önkormányzat:

Üllő Város Önkormányzata, székhelye: 2225 Üllő, templom tér 3.”

 

 

      

Határidő:             értelemszerűen

Felelős:    Lehota Vilmos polgármester

 

 

 

 

                    Lehota Vilmos sk.                                  Kósa Erzsébet Anikó sk.

                       polgármester                                       jegyző