Vissza

 

KIVONAT

a képviselő-testület 2013. március 26-án megtartott

rendkívüli nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6 igen szavazattal, ellenvélemény és tartózkodás nélkül az alábbi döntést hozta:

 

118/2013. (III. 26.) Képviselő-testületi határozat

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta az önkormányzat költségvetési egyensúlyának megőrzésére vonatkozó javaslatot és az alábbi határozatot hozza:

 

1.    Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat költségvetési egyensúlyának megőrzésére tett javaslatot elfogadta, s azt az 5/2013. (II.15.) számú önkormányzati rendelet módosításánál kiindulási alapnak tekinti.

2.    A képviselő-testület szükségesnek tartja, hogy a költségvetés bevételi előirányzatai között:

a)      az iparűzési adóból számítható bevétel – a tájékoztatás alapján várható változásokhoz igazodva – az eredeti előirányzathoz képest 100.000 eFt-tal kerüljön csökkentésre,

b)      az ingatlanértékesítésből származó bevételként kerüljön tervezésre az  ingatlanok eladásából származó várható bevétel.

3.    A képviselő-testület a működőképesség megőrzése, a költségvetési egyensúly megtartása érdekében szükségesnek tartja, hogy a költségvetés kiadási előirányzatai között

a)      a céltartalék 65.605 eFt-os eredeti előirányzata törlésre kerüljön,

b)      általános tartalék a kiadási előirányzatok közel 2 %-os értékének figyelembe vételével kerüljön megállapításra,

c)      a beruházások és felújítások között – a megkezdett beavatkozások befejezésének veszélyeztetése nélkül – kerüljenek módosításra a felhalmozási előirányzatok.

4.    A Képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy a határozat alapján a 2013. évi költségvetésről szóló 5/2013. (II.15.) számú önkormányzati rendelet módosításának előkészítéséről gondoskodjon.

5.    A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a 2006. október 1-től történő ingatlan értékesítésre - ingatlan vásárlásra vonatkozó kimutatást elkészítéséről gondoskodjon, és azt terjessze elő a 2013. május 30-i ülésre.

6.    A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a feladatfinanszírozás szakfeladatonkénti egyenlegét a 2013. május 30-i ülésre mutassa ki.

7.    A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az önkormányzat pénzügyi szakértőjétől kérje a kialakult helyzetre vonatkozóan a 2013. május 30-i ülésre írásbeli javaslatot.

 

Határidő:             az 1-4. pontok tekintetében 2013. április 11.

                 az 5-7. pontok tekintetében 2013. május 30.

Felelős:    Lehota Vilmos polgármester