Vissza

 

 

KIVONAT

a képviselő-testület 2013. május 30-án megtartott  nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi döntést hozta:

 

 

     160/2013. (V. 30.) képviselő-testületi határozat

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta az állattartási rendelettel kapcsolatban érkezett törvényességi felhívásról szóló tájékoztatót és az alábbi döntést hozta:

 

1./      A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az állattartás helyi szabályairól szóló 11/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatának előkészítéséről - a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény és a jogszabályszerkesztésről szóló 61/2009. (XII. 14.) IRM rendelet szabályozásainak történő maradéktalan megfeleltetés érdekében - a munkaterv szerint soron következő június havi ülésre gondoskodjon.

2./      A Képviselő-testület felhívja a polgármestert, hogy a tárgykörben éljen felterjesztéssel az illetékes szerv felé, hogy alkosson jogszabályt, vagy az önkormányzat számára törvény adjon felhatalmazást arra, hogy szabályozza a kedvtelésből történő állattartást (pl. ebtenyészetet) annak érdekében, hogy az állattartók környezetében lakók Alaptörvényben rögzített jogai érvényesülhessenek.

 

Határidő:        2012. június 14. 

Felelős:           Lehota Vilmos polgármester

 

 

 

                    Lehota Vilmos sk.                                  Kósa Erzsébet Anikó sk.

                       polgármester                                       jegyző