Vissza

 

KIVONAT 

a képviselő-testület 2011. február 10-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. február 10-én megtartott nyilvános ülésén 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi döntést  hozta:

 

16/2011. /II. 10./ számú határozat

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta az alakuló ülés jegyzőkönyvére érkezett törvényességi észrevétel megvitatására vonatkozó javaslatot, és az alábbi határozatot hozta:

 

1.         A Képviselő-testület a törvényességi észrevételben foglaltakkal egyetért.

 

2.         A Képviselő-testület tudomásul veszi az alpolgármester írásban benyújtott kérését, melyben a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény 4. § (2) bekezdése által meghatározható 173.926,- Ft tiszteletdíj helyett alacsonyabb összeggel, a 172/2010. (X.14.) sz. képviselő-testületi határozatban megállapított 102.000,- Ft-tal kéri havi bruttó tiszteletdíját megállapítani. 

 

3.         A Képviselő-testület - a 2. pontban hivatkozott írásban benyújtott kérésre tekintettel - az alpolgármester havi tiszteletdíját a 172/2010. (X.14.) sz. képviselő-testületi határozatban rögzítettek módosítása nélkül a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről, és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény  (Pttv.) 4. § (1)-(4). bekezdésében foglaltak figyelembevételével 102.000.- Ft-ban állapítja meg.

 

4.         A képviselő-testület - figyelembe véve az alpolgármester költségátalányról történő lemondását tartalmazó nyilatkozatának megerősítését - az alpolgármester részére költségátalányt nem határoz meg.  

 

 

 

 

5.         A képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy a döntésről a Pest Megyei Kormányhivatalt 5 napon belül tájékoztassa, s a határozat-kivonatával egyidejűleg csatoltan küldje meg az alpolgármester 2. pontban hivatkozott írásos nyilatkozatát is.

 

Határidő: értelemszerűen

Felelős:  Lehota Vilmos polgármester

 

 

 

 

                    Lehota Vilmos sk.                               Kósa Erzsébet Anikó sk.

                          polgármester                                                    jegyző