Vissza

 

KIVONAT

a képviselő-testület 2011. november 17-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. november 17-én megtartott nyilvános ülésén 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

176/2011. /XI. 17./ számú határozat

 

Gomba Község Önkormányzatának pénzügyi bizottsága megtárgyalta a dr. Somogyi Rozália vegyes fogászati praxis adás-vételére vonatkozó bejelentését és az alábbi határozatot hozta:

 

1)      A Képviselő-testület a 2011. november 17-ei képviselő-testületi ülésen nem hoz döntést a dr. Somogyi Rozália és dr. Jenei András között a gombai fogászati körzethez kapcsolódó működtetési jog adás-vétel bejelentése tárgyában.

2)      A Képviselő-testület a vegyes fogászati praxis adás-vételére vonatkozó bejelentést a 2011. december 15-i ülésén ismét napirendre tűzi.

3)      A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy dr. Jenei Andrástól 2011. december 2. napjáig történő beérkezéssel írásbeli nyilatkozatot kérjen arra vonatkozóan, hogy

a)         A jelenleg tulajdonában lévő, OEP által finanszírozott üllői gyermekkörzet működtetési jogát el kívánja-e adni? Van-e erre vonatkozóan előszerződése, szándéknyilatkozata, vagy bármilyen egyéb írásbeli dokumentuma?

b)        Mely időpontban lesz birtokában a megyei népegészségügyi szakigazgatási szerv  határozata arról, hogy megfelel a működtetési jog engedélyezésére nézve   jogszabályban megállapított feltételeknek?

c)         A gombai vegyes fogászati körzetben a fogorvosi tevékenységet személyes közreműködéssel kívánja-e ellátni?

d)        Vállalja-e - a most tárgyalás alatt álló T/4857 törvényjavaslattal összhangban-, hogy határozatlan időre, de minimum 5 évre szólóan feladat-ellátási szerződést köt az önkormányzattal a területi ellátási kötelezettségre?

e)         Vállalja-e az önkormányzat által vásárolt és önkormányzati tulajdonban lévő fogászati kezelőegység, elektrokauter vételárának, valamint egyéb szerződésben rögzített felmerült költségeknek, összességében 2.250.000,- Ft-nak az önkormányzattal kötött feladat-ellátási szerződés megkötésével egyidőben, egy összegben történő megtérítését? Amennyiben nem, milyen ütemezésben tudja vállalni a 2.250.000,- Ft megfizetését.

f)         Milyen rendelési időbeosztással kívánja megoldani a heti 30 órás fogászati ellátást?

g)        Kivel tervezi megoldani akadályoztatása esetén a helyettesítést? A helyettesítésre jelölt fogorvos hol és milyen elkötelezettséggel rendelkezik rendelési idő tekintetében?

h)        Vállalja-e akadályoztatása esetére a 3 munkanapot meghaladó helyettesítés esetén a gombai fogászati rendelőben történő helyettesítés megszervezését?

i)          Vállalja-e - a most tárgyalás alatt álló T/4857 törvényjavaslattal összhangban - a közös megegyezés esetének kivételével a feladat-ellátási szerződés általa kezdeményezett, rendes felmondással történő megszüntetése esetére az egy éves, rendkívüli felmondás esetére a mindkét fél általi 30 napos felmondási idő rögzítését?

j)          Feladat-ellátási szerződés megkötése esetén az ellátás nyújtásában résztvevő - által alkalmazott - egészségügyi szakdolgozók megfelelnek az irányadó jogszabályi előírásoknak?

 

Határidő:        azonnali

Felelős:           Lehota Vilmos polgármester

 

 

 

 

                    Lehota Vilmos sk.                                  Kósa Erzsébet Anikó sk.

                       polgármester                                       jegyző