Vissza

 

KIVONAT

a képviselő-testület 2013. május 30-án megtartott  nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1  tartózkodás mellett az alábbi döntést hozta:

 

     181/2013. (V. 30.) képviselő-testületi határozat

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Nagy Imrével kötendő megállapodást és az alábbi határozatot hozta:

 

1.      Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a gombai 2713/1, 2713/3, 2713/4 hrsz-ú ingatlanok használati rendjének tisztázása végett – a határozat melléklete szerinti megállapodást – aláírja és megkösse, a megállapodás alapján a terület jogszerű birtoklása és a tulajdoni jogviszonyoknak megfelelő terület kimérése érdekében földmérőt bízzon meg, és az alapján a csereszerződést megkösse.

 

2.      A Képviselő-testület a földmérő munkadíjával, a csereszerződéssel felmerülő ügyvédi munkadíjjal és a fölhivatali szolgáltatási díjjal felmerülő költségeket az általános tartalék terhére biztosítja és annak megtérítését kéri Nagy Imrétől a megállapodás alapján.

 

Határidő: folyamatos

Felelős:    Lehota Vilmos polgármester

 

 

 

 

                    Lehota Vilmos sk.                                  Kósa Erzsébet Anikó sk.

                       polgármester                                       jegyző

 

 

MEGÁLLAPODÁS

mely létrejött:

 

egyrészről:       Gomba Község Önkormányzat (továbbiakban  mint megbízó, képviseletében eljáró Lehota Vilmos polgármester) 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. u. 2., és

 

másrészről:       sz. alatti lakos

 

között mai napon az alábbi feltételekkel:

 

1.      Felek előzményként rögzítik, hogy Gomba Község Önkormányzatának tulajdonában áll a 2713/1 hrsz-ú 2100 nm területű kert és szőlő megjelölésű ingatlan. A gombai 2713/2 hrsz-ú ingatlan megosztásra került, így alakult ki a gombai 2713/3 és 2713/4 hrsz-ú  ingatlan. Nagy Imre 1998. április 15. napján megvásárolta a gombai zártkerti 2713/3 hrsz-ú 1259 nm területű szőlő megjelölésű ingatlant, míg a gombai 2713/4 hrsz-ú ingatlan néhai Molnár Józsefné és néhai Szemők Lajos tulajdonában áll.

 

2.      Az ingatlan kataszter felmérés során derült fény arra, hogy az ingatlanok tényleges használata és a tulajdoni viszonyok nem egyezőek. A használat szerint néhai Molnár Józsefné és néhai Szemők Lajos örökösei használják a 2713/3 hrsz-ú ingatlant teljes egészében, a 2713/1 hsz-ú ingatlan alsó részét, valamint a 2713/4 hrsz-ú ingatlan alsó részét. Nagy Imre használja az ingatlan 2713/1 hrsz-ú ingatlan felső részét, valamint a 2713/4 hrsz-ú ingatlan felső részét, így Gomba Község Önkormányzatának a tulajdonában lévő ingatlan használatára nincs lehetősége.

 

3.      Felek tudomásul veszik, hogy az ingatlan használata nem a tulajdoni viszonyoknak megfelelően történik, és szükséges ennek rendezése, hogy a tulajdonosok akkora területű ingatlan birtokoljanak, amekkora terület jog szerint megilleti őket.

 

4.      Nagy Imre előadja, hogy 1998 óta használja a területet a 2. pontban foglalt részletezésnek megfelelően Ezen a területen található egy épület is, melyet az adásvételi szerződés megkötésekor a területtel együtt vett meg, nem volt tudomása arról, hogy az olyan területen van, amely Gomba Község Önkormányzatának tulajdonában áll.

 

5.      Felek rögzítik, hogy a tulajdoni viszonyok teljes körű tisztázásához földmérő megbízása szükséges, hogy a tulajdoni lapon rögzített terület nagyságának megfelelően kerüljenek az ingatlanok kimérésre. Tekintettel arra, hogy a 2713/4 hrsz-ú ingatlan örökösei elhunytak, szükséges a póthagyatéki eljárás lefolytatása. Gomba Község Önkormányzata vállalja, hogy felkeresi az ingatlan örököseit, és kezdeményezi póthagyatéki eljárás lefolytatását. Tekintettel arra, hogy az ingatlanok tényleges használata eltér a térképmásolaton rögzítettektől, felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy – a földmérő általi kimérést követően – csereszerződést kötnek egymással a tulajdoni és birtokviszonyok teljes körű tisztázása végett.

 

6.      Nagy Imre kötelezettséget vállal arra, hogy a földmérő megbízásával, csereszerződés megkötésével és a fölhivatali eljárási díjjal felmerülő költségeket viseli, tekintettel arra, hogy a terület, melyet jelenleg használ jóval értékesebb, mint amelyet ténylegesen megvásárolt.

           

7.      Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a PTK rendelkezései az irányadók.

 

A felek jelen megállapodást, mint akaratukkal megegyezőt, helybenhagyólag írják alá.

 

Gomba, 2013. június 4.                                                                     Budapest, 2013. június …..

 

 

 

Lehota Vilmos                                                                         Nagy Imre                       

            polgármester                                                                              tulajdonos

 

 

 

 

 

 

                    Lehota Vilmos sk.                                  Kósa Erzsébet Anikó sk.

                       polgármester                                       jegyző