Vissza

KIVONAT

a képviselő-testület 2017. december 14-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi döntést hozta:

187/2017.  (XII. 14.) képviselő-testületi határozat

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megvitatta a gombai belterületi 695 hrsz-ú, természetben 2217 Gomba, Bajcsy-Zsilinszky utca 27. szám előtt található ingatlan előtti útpadka kialakítására vonatkozó kérelmet és az alábbi határozatot hozta:

 

  1. A Képviselő-testület Sommer Szilvia 2217 Gomba, Bajcsy-Zsilinszky utca 27. szám alatti lakos közútkezelői és tulajdonosi hozzájárulás megadása iránt benyújtott kérelmére az alábbi határozatot hozta:

 

G/2114/2017.

Ügyintéző: dr. Veres Ildikó

Tárgy: Közútkezelői hozzájárulás a gombai 696 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant érintő útpadka kialakításához

 

HATÁROZAT

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Sommer Szilvia 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. utca 27. szám alatti lakos részére - kérelmének helyt adva - a gombai 696 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan tekintetében közútkezelői és tulajdonosi hozzájárulást ad a gombai 695 hrsz-ú ingatlan előtti útpadka és árok helyreállításra az alábbi kikötéssel:

 

1.             Az útpadka és az út közötti terület mart aszfalttal történő feltöltése, és az úttal szintbe hozása.

 

2.             A kiszedett növényzet pótlása a kérelemben foglalt számú és elhelyezkedésű gömbfával.

 

3.             A házzal szemben állva, a baloldalon lévő gépkocsi beállónál elhelyezkedő árok kialakítása, tekintettel arra, hogy jelen állapotban az eltört betonlap megakadályozza az árok rendeltetésszerű működését. A tél folyamán a betontörmelék és eltölt betonlap kiemelése, és az árok kialakítása, majd – ahogy az időjárás lehetővé teszi – az árok kibetonozása eredeti állapotának megfelelően legkésőbb 2018. április 30. napjáig.

 

Az építkezés folyamán a munkaterületet körül kell határolni és napszaknak megfelelően meg kell jelölni úgy, hogy az építés a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. A munkavégzés során keletkezett rongálásokért és károkozásokért az engedélyes a felelős

 

 Amennyiben a kérelmező az előírt feltételt sérelmesnek tartja, a közlekedési hatósághoz fordulhat, amely a tevékenységet engedélyezheti és feltételekhez kötheti vagy a közút kezelője által előírt feltételeket módosíthatja. Egyéb jogsérelem ellen kérelmező jelen határozat kézbesítésétől számított 15 napon belül – a Gombai Polgármesteri Hivatalhoz benyújtott - bírósági felülvizsgálattal élhet.

INDOKOLÁS

 

Sommer Szilvia képviseletében eljáró Bóka Józsefné kérelemmel fordult az önkormányzat jegyzőjéhez a gombai 695 hrsz-ú ingatlan előtti útpadka kialakítása és 11 gömbfa elhelyezése kapcsán.

 

A tervezett kialakítás érinti a gombai 696 hrsz-ú ingatant (Bajcsy-Zsilinszky utca) így szükséges a bejáró létesítéshez Gomba Község Önkormányzatának, mint közútkezelőnek, és mint tulajdonosnak a hozzájárulása.

 

Sommer Szilvia a kérelemhez mellékelte a tervezett kialakításról készített vázrajzot és a műszaki megoldás leírását.

 

Sommer Szilvia tájékoztatása megtörtént arra vonatkozóan, hogy a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény (a továbbiakban: Kktv.) 46. § (1) bekezdés a) pontjával meghatározott közútkezelő a KKtv. 36. § (1) bekezdés alapján Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete.

A közútkezelői hozzájárulást a rendelkező részben szövegezett kikötéssel adta meg a Képviselő-testület.

 

A Képviselő-testület a határozatot a KKtv. 46. § (1) bekezdés a) pontjával meghatározott 36. § (1) bekezdésében rögzített hatáskörében eljárva hozta meg az illetékességi területén lévő, önkormányzati tulajdonú ingatlan tekintetében.

 

A határozat KKt. 36. § (2) bekezdése alapján  Az igénybevételt kérő a hozzájárulás megtagadása miatt vagy a megállapított feltételekkel szemben a közlekedési hatósághoz fordulhat, amely az igénybevételt engedélyezheti, illetőleg a feltételeket módosíthatja. A bírósági felülvizsgálat lehetőségét a Polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény XX. fejezete alapján biztosítottam.

 

Gomba, 2017. december 4.

 

                                                                                            Lehota Vilmos

                                                                                            polgármester

Erről értesül:

1.      Sommer Szilvia 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. utca 27.

2.      Irattár

 

  1. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy Sommer Szilvia 2217 Gomba, Bajcsy-Zs. utca 27. szám alatti lakost a döntésről a közútkezelői és tulajdonosi hozzájárulást tartalmazó alakszerű határozat megküldésével tájékoztassa.

 

Határidő: azonnali

Felelős: Lehota Vilmos polgármester

 

Lehota Vilmos sk.                                                     Kósa Erzsébet Anikó sk.

  polgármester                                                                        jegyző