Vissza

 

KIVONAT

a képviselő-testület 2013. június 27-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi döntést hozta:

 

222/2013. (VI. 27.) Képviselő-testületi határozat

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Rendezvényház eseti bérbeadása során felmerülő problémák megoldásáról szóló javaslatot és alábbi határozatot hozta:

 

1./        A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy tájékoztassa az Opi Clean Team Bt képviselőit, hogy a Képviselő-testület továbbra is támogatja a Rendezvényházban a zenés-táncos rendezvény megszervezését, az épületegyüttes helyiségeinek igény szerinti bérbeadását.

 

2./        Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Rendezvényház eseti bérleti szerződésének kötelezően alkalmazott mintájaként a határozat 1. számú mellékletében szereplő bérleti szerződés-tervezetet fogadja el.

 

3./        A Képviselő-testület felhívja az üzemeltetőt, hogy a bérleti-üzemeltetési szerződésben meghatározott helyiségcsoportok határoló szerkezeteinek megfelelő kialakításáról gondoskodjon.

           

4./        A Képviselő-testület felhívja a polgármestert, hogy a bérleti problémákat jelző Opi Clean Team. Bt. képviselőjét az 1.) és 2.) pontokban meghozott intézkedésekről tájékoztassa, és a bérelt helyiségekben rendelkezésre álló áram-vételezési lehetőség feletti igényéről nyilatkozatot kérjen.

 

 

Határidő: azonnal

Felelős:           Lehota Vilmos, polgármester

                        Kiss Tibor, ügyvezető, rendezvényház üzemeltető

 

 

 

                    Lehota Vilmos sk.                                  Kósa Erzsébet Anikó sk.

                       polgármester                                       jegyző

1. melléklet a

222/2013. (VI. 27.) képviselő-testületi határozathoz

 

BÉRLETI SZERZŐDÉS

 

amely létrejött

 

egyrészről:         GTÜ Közhasznú Nonprofit Kft. (székhely: 2217 Gomba, Bajcsy-Zsilinszky út 2.; adószám: 24393140-2-13; képviseli: Kiss Tibor ügyvezető) – a továbbiakban: Bérbeadó

másrészről:        ________________________ (lakcím vagy székhely: _______________________ adóazonosító jel vagy adószám: _________________; a. n.: __________________; szül. hely, idő: _____________________; vagy cégjegyzékszám: _____________; képviselő: _______________________ (tisztség)) – a továbbiakban: Bérlő

 

között az alábbi időpontban a következő feltételekkel

 

 

I. A bérleti szerződés tárgya

 

1.    Bérbeadó bérbe adja, a Bérlő bérbe veszi ___ év ___ hó ___ napján ____ órától ____ óráig napközbeni igénybevételre vagy 24 órás igénybevételre a 2217 Gomba, Kossuth tér 21. szám alatti Rendezvényházban található étkezőt és/vagy rendezvénytermet (a továbbiakban: Bérlemény) ________________________ rendezvény lebonyolítása céljából.

 

2.    Bérbeadó a Bérlő részére a Bérleményt a megtekintett állapotban és eszközökkel együtt adja át ___ év ___ hó ___ napján ____ órakor, valamint ___ év ___ hó ___ napján ____ órakor veszi vissza, amelyről átadás-átvételi jegyzőkönyvet állítanak ki. Az átadás-átvételi folyamatban Bérbeadót ______________________________ képviseli, Bérlőt ______________________________ képviseli. Bérbeadó köteles a feltöltött higiéniai papírtartók mellett még egy feltöltéshez elegendő higiéniai papír-mennyiséget átadáskor Bérlő rendelkezésére bocsátani, amely tényt ellenőrizni és a jegyzőkönyvben rögzíteni kell.

 

II. A bérleti díj mértéke és megfizetése, óvadék

 

3.    Bérbeadó az 1. pontban meghatározott bérlemény igénybevételére a bérleti díjat Gomba Község Önkormányzat Képviselő-testületének 87/2012. (IV.12) számú határozata …… pontjában foglaltak alapján _________,- Ft, azaz ____________________ forintban állapítja meg. A bérleti díj tartalmazza a bérelt helyiségekben rendelkezésre álló közüzemek után a rendezvény lebonyolításához szükséges mértékű közüzemi költségeket.

 

4.    A Bérlő a bérleti díjat köteles előre postai átutalási megbízás vagy pénzintézeti átutalás útján megfizetni, majd a feladóvevényt vagy az átutalást igazoló kivonatot a GTÜ Közhasznú Nonprofit Kft. könyvelőjének a számla kiállítása érdekében ___ év ___ hó ___ napján ____ óráig bemutatni.

5.    Bérlő köteles továbbá óvadékként _______________,- Ft összeget megfizetni a Bérbeadónak a szerződés aláírásával egyidejűleg. Az óvadék összege az esetleges rendeltetésellenes használatból eredő károk, vagy meg nem térített takarítási, illetve a rendezvény volumenéhez képest túlzott fogyasztásból eredő többlet közüzemi díjak biztosítékául szolgál. Az óvadék legkésőbb a bérleti jogviszony megszűnése utáni első munkanapon, a még kifizetetlen költségek, illetve számlák Bérlő általi kiegyenlítésével egyidőben a Bérlő részére, a fenti összegben visszajár. Bérbeadó az óvadék összegét a bérlet tartama alatt nem használhatja, köteles azt elkülönítetten kezelni. Amennyiben a Bérlő részéről a még kifizetetlen költségek, illetve számlák kiegyenlítése elmarad, az óvadék összege a még kifizetetlen költségek és kiegyenlítetlen számlák értékével csökkentett összegben jár vissza.

III. Szavatosság

 

6.    Bérbeadó szavatosságot vállal azért, hogy a Bérlemény a bérleti szerződésben meghatározott napon az 1. pontban meghatározott rendezvény lebonyolítása céljából rendeltetésszerű használatra alkalmas.

 

7.    A Bérbeadó szavatol azért, hogy harmadik személynek nincs a jelen bérleti szerződés tárgyát képező ingatlanra vonatkozóan olyan joga, amely a Bérlőt a használatban korlátozza vagy megakadályozza.

 

IV. A felek jogai és kötelezettségei

 

8.    A Bérlő a bérelt ingatlant a rendeltetésének, illetve e szerződésnek megfelelően, az 1. pontban rögzített időintervallumon belül használhatja. Bérlő 1. pontban meghatározott időtartam alatt nem hagyhatja őrizetlenül a bérleményt.

 

9.    A Bérlő teljes felelősséggel tartozik a bérleti időtartam alatt a Bérleményben zajló tevékenységért, felelős továbbá minden olyan kárért, amely a rendeltetésellenes használat következménye.

 

10.  Bérlő a bérlet tartama alatt köteles a Bérleményben lebonyolítani kívánt rendezvényre vonatkozó hatósági (különös tekintettel a tűzvédelmi, valamint közegészségügyi előírásokra), illetve egyéb előírásokat maradéktalanul betartani és betartatni. Bérlő a bérleményben nem használhat olyan készüléket (pl.: füstgép), amelynek működése akadályozza a bérlemény vagyonvédelmi rendszerének működését. Bérlő nem módosíthatja a bérlemény épületgépészeti és elektromos rendszerét, beleértve ebbe a világítótestek fényforrásait is. Bérlő a Bérleményben nem rögzíthet és nem függeszthet semmit a tartó- vagy teherhordó szerkezetekhez. Bérlő köteles továbbá a Bérleményt tisztán tartani, az állagvédelemhez és értékmegőrzéshez szükséges intézkedéseket megtenni. Bérlemény takarításához Bérlő nem veheti igénybe Bérbeadó takarítóeszközeit és takarítószereit.

 

11.  Bérlő tudomásul veszi, hogy feltétlenül és teljes egészében köteles megtéríteni Bérbeadó mindazon kárát, amelyet:

a)  a Bérlemény használatával; vagy

b) jelen szerződésben rögzített egyéb kötelezettsége vagy a szerződés más módon való megszegésével, vagy

c)  a Bérleményben a Bérlő tudomásával és engedélyével jelen lévő személy szándékos rongálásával, vagy egyéb gondatlan magatartásával okozott.

 

12. Amennyiben a Bérleményben a bérlet tartama alatt kár keletkezik, a Felek közösen jegyzőkönyvet vesznek fel, melyben rögzítik a kár jellegét, keletkezésének (valószínűsíthető) okát és nagyságát.

 

13.  A Bérlő tudomásul veszi, hogy a Bérleményben a lakosság megzavarására alkalmas, túlzott mértékű zajjal járó, vagy közrendbe, jóerkölcsbe ütköző tevékenységet nem folytathat.

 

14.  Bérlő köteles továbbá a jelen szerződés 1. pontjában megjelölt rendezvénnyel kapcsolatosan a szerzői jogok védelmére vonatkozó szabályokat betartani, szükség esetén a szerzői jogvédő szervezetet a rendezvényről tájékoztatni és a rendezvényre vonatkozó jogdíjakat megfizetni. Ennek megfelelően a Bérbeadót a bérlet tartama alatt lebonyolítani kívánt rendezvénnyel kapcsolatosan a szerzői- és szomszédos jogok tekintetében semmilyen kötelezettség nem terheli, ilyen jogcímen keletkezett bármilyen kötelezettségért semmilyen felelősséget nem vállal.

 

V. A bérleti szerződés megszűnése

 

15. A szerződés határozott időtartamra jött létre, ezért az 1. pontban meghatározott idő leteltével megszűnik.

 

16. A szerződés megszűnésekor a Bérleményt köteles határidőre elhagyni és azt tisztán, rendeltetésszerű használatra alkalmas és az átadáskorival megegyező állapotban a Bérbeadónak visszaadni. Amennyiben a Bérlő ezen kötelezettségét megszegi, úgy Bérbeadó jogosult a Bérlemény kitakaríttatásával, illetve javításával kapcsolatosan felmerülő, vagy a rendezvény volumenéhez képest indokolatlanul magas közüzemi költségeket az óvadék összegéből levonni, illetve a Bérlővel megfizettetni.

 

VI. Egyéb rendelkezések

 

17. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.), valamint a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díját megállapító 87/2012. (IV.12.) határozatában foglaltak az irányadók.

 

18.  A szerződő felek a jelen szerződésből eredő jogviták rendezésére a Monori Járási Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

 

19. Jelen szerződést a felek, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, az alulírott helyen és időben aláírták.

 

Gomba, ___ év _______ hó ____ nap

 

 

 

 

         ________________________                                     ________________________           Bérbeadó        Bérlő