Vissza

 

KIVONAT

a képviselő-testület 2013. szeptember 12-én megtartott  nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi döntést hozta:

 

248/2013. (IX. 12.) Képviselő-testületi határozat

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megvitatta a helyi piac és helyi termelői piac bérleti-üzemeltetési szerződésének jóváhagyására vonatkozó javaslatot és az alábbi határozatot hozta:

 

1.      A Képviselő-testület  felhatalmazza a polgármestert, hogy a GTÜ Közhasznú Nonprofit Kft-vel  a Szemők Balázs téren lévő szabadtéri elárusító helyre (helyi piacra és helyi termelői piacra) kötendő, határozat melléklete szerinti  bérleti-üzemeltetési szerződést az önkormányzat nevében és képviseletében eljárva aláírja.

2.         A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a GTÜ Közhasznú Nonprofit Kft-vel aláírásra kerülő megállapodások figyelembe vételével az önkormányzat költségvetési rendeletének szükséges módosítását készítse elő.

3.         A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a GTÜ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét a döntésről tájékoztassa.

 

Határidő:  az 1. és 3 pont tekintetében 2013. szeptember 13.

          a 2. pont tekintetében értelemszerűen

Felelős: Lehota Vilmos polgármester

 

 

 

                        Lehota Vilmos sk.                              Kósa Erzsébet Anikó sk.

                        polgármester                                                  jegyző

 

1. melléklet

a 248/2013. (IX. 12.) képviselő-testületi határozathoz

 

Szabadtéri elárusítóhely

bérleti-üzemeltetési szerződés

 

amely létrejött

 

egyrészről:      Gomba Község Önkormányzata (2217 Gomba, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 2.) képviselő Lehota Vilmos polgármester (jogi ellenjegyző Kósa Erzsébet Anikó jegyző, pénzügyi ellenjegyző Kovács Lászlóné gazdálkodás előadó) továbbiakban mint Bérbeadó,

másrészről:     GTÜ Gomba Község Településüzemeltető, Településfejlesztő és Szociális Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (rövid neve: GTÜ  Közhasznú Nonprofit Kft., székhely: 2217 Gomba, Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 2., képviselő Kiss Tibor ügyvezető, Cg: 13-09-164718, adószáma: 24393140-2-13) továbbiakban mint Bérlő

 (együttesen továbbiakban: Felek) között alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel:

 

I.     A szerződés megkötésére jogosító körülmények

 

1.   Bérbeadó tulajdonát képezi a gombai 7 hrsz-ú ingatlanon, valóságban a Gomba, Szemők Balázs tér 3. szám alatt lévő szabadtéri elárusítóhely.

2.   Bérlő a Bérbeadó által alapított egyszemélyes gazdasági társaságként jogosult az alapító okiratában és az alapítóval kötött megállapodásaiban rögzített tevékenységek gyakorlására.

3.   Felek megállapodást kötöttek arra, hogy Bérlő a szabadtéri elárusítóhely üzemeltetésével Bérbeadó társadalmi közös szükséglet kielégítéséből eredő feladatainak ellátásában is közreműködik.

 

II.  A szerződés tárgya, időbeli hatálya, módosítása

 

1.   Bérbeadó a kizárólagos tulajdonát képező szabadtéri elárusító-helyet átadja Bérlőnek, hogy ott üzemeltesse a település helyi piacát és helyi termelői piacát (továbbiakban: helyi piac). A bérlő feladata mindazon tevékenységek összessége, amelyek jogszabályokban, hatósági engedélyekben előírtak teljesítése érdekében okszerűen merülnek fel, különösen a piac üzemeltetése, karbantartása, javítása.

2.   Jelen szerződést felek határozatlan időtartamra kötik.

3.   Felek megállapodnak abban, hogy jelen szerződés módosítása kizárólag írásban, Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének határozatával történt jóváhagyása után és alapján lehetséges.

 

III.        A vagyontárgyak és az ahhoz kapcsolódó jogok és kötelezettségek átadása

 

1.   Bérbeadó bérleti-üzemeltetésbe adja, a Bérlő pedig bérleti-üzemeltetésbe veszi a Bérbeadó kizárólagos tulajdonát képező, üzleti vagyonába tartozó szabadtéri elárusító-helyet per- és tehermentes állapotban azzal, hogy Bérbeadó szavatolja, hogy az átadott vagyontárgy tekintetében harmadik személynek nincs olyan joga, amely a Bérlőnek a jelen szerződésből eredő üzemeltetési jogait megakadályozná vagy korlátozná.

2.   Felek megállapodnak, hogy a Bérbeadó a jelen szerződésben foglaltak szerint a helyi piac üzemeltetésével kapcsolatos jogait és kötelezettségeit (a bérleti díjak meghatározása jogának kivételével) átadja Bérlőnek, a Bérlő pedig ezeket átveszi a jelen szerződésben meghatározott kondíciók szerint a szerződés hatályba lépésének időpontjával, a szerződés időbeli hatályában meghatározott időtartamra.

3.   Bérbeadó a szerződés aláírásával egyidejűleg a Bérlő rendelkezésére bocsátja a szabadtéri elárusító-helyet a Bérbeadó vagyonmérlegében nyilvántartott jegyzék szerint (tételes leltár alapján), a műszaki azonosításra vonatkozó adatokat, az átadott vagyontárgyak átadáskor fennálló bruttó és nettó étékét, valamint az alkalmazott értékcsökkenési leírásokat. Felek az átadás-átvétel tényét jegyzőkönyvben rögzítik, mely tartalmazza a szabadtéri elárusítóhely és az ott lévő eszközök tényleges átadás-átvételét.

4.   Bérlő jogosult az egyes átvett vagyontárgyak birtoklására, használatára, Gomba Község Önkormányzata képviselő-testületének határozataiban rögzített bérbeadására, hasznainak szedésére. Az átvett vagyontárgyakra vonatkozó eszközhasználati jogát nem idegenítheti el.

 

 

IV.   A szabadtéri elárusítóhely üzemeltetését végző Bérlő jogai, feladatai, kötelezettségei

 

1.   Bérlő az üzemeltetésre átvett szabadtéri elárusító-helyet a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, hatékonyan és megbízhatóan végzi.

2.   Bérlő végzi az üzemetetésre átadott szabadtéri elárusítóhely rendeltetésnek megfelelő, szakszerű működtetését, így különösen:

-   a helyi piac üzemeltetését,

-   a szabadtéri elárusítóhely karbantartását, felújítását, a keletkező hibák elhárítását.

3.   Bérlő a helyi piacon lévő elárusító helyek bérbeadásából befolyt bevételeiről köteles naprakész nyilvántartást vezetni, s arról Bérbeadót havonta utólag, tárgyhónapot követő hó 15. napjáig tájékoztatni.

4.   Bérlő az üzemeltetés biztonsága érdekében elvégzi azokat a hibajelleggel, váratlanul felmerülő beavatkozásokat, amelyek a számvitelről szóló törvény rendelkezései értelmében az értéknövelő felújítások körében számolhatók el. A felújítási beavatkozások szükségességének felismerését követően a Bérlő a Bérbeadót haladéktalanul tájékoztatja. A Bérbeadó az elvégzett munkálatok indokolt költségeit a fizetendő bérleti díjból számla alapján megtéríti Bérlő részére. Amennyiben a bérleti díj az elvégzett munkálatok költségeire nem nyújt fedezete, Bérbeadó saját forrásból finanszírozza a felmerült költségeket és téríti azokat meg a benyújtott számla alapján. Erre vonatkozóan a bérlő azonnali írásbeli jelzési kötelezettséggel tartozik.

5.   Bérlő köteles gondoskodni az üzemeltetés során az irányadó jogszabályokban előírt szakmai és személyi feltételek biztosításáról, a vonatkozó engedélyekben és irányadó jogszabályokban előírtak teljesítéséről.

6.   Bérlő köteles a szükséges engedélyeket haladéktalanul beszerezni és ezeket jelen szerződés hatálya alatt fenntartani.

7.   Bérlő minden év október 31-ig köteles Bérbeadó részére felújítási-, pótlási tervet készíteni. Bérlő Bérbeadó jóváhagyását  követően köteles a tervben előirányzott felújítási, illetve pótlási munkákat elvégezni, s annak költségeit Bérbeadó felé számla benyújtásával érvényesíteni.

8.   Bérlő a IV. szakasz 2., 4. és 7. pontjában foglaltakat annak tudatában készíti elő és végzi el, hogy a szabadtéri elárusítóhely – a 2013. április 24-i műszaki átadásából eredően – a szerződés aláírásakor még garanciális időszakon belül van.

9.   Bérlő jogosult a a helyi piacon a Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi piac és helyi termelői piac létesítéséről és üzemeltetéséről szóló 22/2013. (IX: 13.) önkormányzati rendelete mellékleteként jóváhagyott Üzemeltetési Szabályzatban meghatározott helypénz és bérleti díj beszedésére.

 

 

 

 

V.  A Bérlő által fizetendő üzemeltetői díj

 

1.   Bérlőt a Bérbeadó közfeladata ellátáson felüli feladatellátására tekintettel havonta 5.000,-  Ft + ÁFA  üzemeltetői díjfizetési kötelezettség terheli.

 

 

VI.   Bérbeadó jogai, feladatai, kötelezettségei

 

1.   Bérbeadó az V. rész 2. pontban meghatározott, és Bérlő által megfizetett bérleti díjról számlát állít ki Bérlő részére.

2.   Bérbeadó jogosult a helyi piacon alkalmazott helypénz és bérleti díj meghatározására.

 

VII.     A károkért viselt felelősség, biztosítások

 

1.   Az üzemeltetésre átadott vagyontárgyak használata során - harmadik személynek - okozott károkért Bérlő felel, melyre tekintettel köteles általános szakmai felelősségbiztosítás megkötésére.

2.   Az üzemeltetésre átadott szabadtéri elárusítóhely vagyonbiztosításáról Bérbeadó gondoskodik.

 

 

 

VIII.  Szerződő felek kapcsolattartása, tájékoztatási kötelezettség, ellenőrzés

 

1.   Felek a szerződés hatálya alatt rendszeres és folyamatos kapcsolatot tartanak és minden lényeges körülményről tájékoztatják egymást.

2.   Bérlő köteles a Bérbeadót folyamatosan szóban, de évente legalább egy alkalommal írásban - a Bérlő Felügyelő Bizottságának beszámolóról alkotott írásbeli véleményét mellékelve tájékoztatni a szabadtéri elárusítóhely üzemeltetéséről, a tárgyévi működésről és a következő évre tervezett üzemeltetés helyzetéről legkésőbb tárgyévet követő év január 10. napjáig.

3.   Bérbeadó jogosult az üzemeltetésre átadott szabadtéri elárusítóhely működtetését, a bérleti hasznosítást folyamatosan figyelemmel kísérni, a tevékenység végzéséről rendszeres tájékoztatást kapni. E célból meghatalmazottja(i) jogosult(ak) betekinteni Bérlő - jelen szerződés tárgyával összefüggő - valamennyi dokumentumba, és helyszínen meggyőződni a szerződésben foglalt feltételek megvalósulásáról.

4.   Kapcsolattartás:

Bérbeadó részéről:   a mindenkori polgármester és a mindenkori jegyző, illetve gazdálkodási feladatok tekintetében a Gombai Polgármesteri Hivatal gazdálkodási előadója.

Bérlő részéről:          a mindenkori ügyvezető és a mindenkori könyvelő.

5.   Felek kötelezik magukat arra, hogy a jelen szerződés teljesítése során tudomásukra jutott valamennyi információt, adatot, a szerződéssel összefüggésben keletkezett dokumentumok tartalmát üzleti titokként kezelik, azokat kizárólag jelen szerződés céljaira használják fel, és csak azon munkatársaik számára teszik azokat megismerhetővé, akiknek a feladatai ellátásához azok megismerése szükséges.

 

 

IX.    Szerződés felmondása, megszűnés

 

1.   Jelen szerződés határozatlan időre szól. Felek a szerződést rendes felmondás esetén 6 hónapos felmondási idő betartásával mondhatják fel. Rendkívüli felmondás joga illeti meg Feleket, ha a másik fél a szerződésből eredő lényeges kötelezettségét megszegi.

 

2.   Bérlő a bérleti-üzemeltetési szerződés megszűnése esetén köteles a jelen szerződés tárgyát képező vagyontárgyakat, (a leltár szerint átvett és üzemeltetés alatt leltárába került eszközöket) rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban a szerződés megszűnésének időpontjában Bérbeadónak átadni, Bérbeadó pedig köteles azokat átvenni. Az átadás-átvétellel kapcsolatos vita esetén könyvvizsgáló közreműködése igényelhető.

 

A szerződésben nem szabályozott kérdések tekintetében a Ptk rendelkezései az irányadók.

 

A jelen bérleti üzemeltetési szerződést a Bérbeadó önkormányzat képviselő-testülete a 248/2013. (IX. 12.) határozatával fogadta el. 

 

Felek a megállapodást elolvasták, megértették, és mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírják.

dátum, aláírások