Vissza

 

KIVONAT 

a képviselő-testület 2011. április 14-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. április 14-én megtartott nyilvános ülésén 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

 

 

64/2011. /IV. 14./ számú határozat

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Jókai u. 8. szám alatti ingatlanra vonatkozó előszerződésben rögzített határidőben való szerződéskötés elmaradásából eredően az önkormányzatot ért kár nagyságának megállapítására, valamint a kár megtérítése jogi lehetőségeinek kivizsgálására vonatkozó javaslatot, és az alábbi határozatot hozta:

 

1.      A Képviselő-testület az önkormányzat a szerződéskötésből eredő kárát a jegybanki alapkamat mértékének figyelembevételével, a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 232. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően számított 825.298,- Ft-ban  állapítja meg.

 

2.      A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy az előszerződés felbontására – azzal egyező alakisággal, a vevők költségére – intézkedjen.

 

3.      A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a kifizetett vételárrészből az 1. pontban meghatározott kár, valamint az előszerződést felbontó okirat elkészítésének költsége levonása után fennmaradó összeg vevők részére történő visszautalására intézkedjen.

 

Határidő: 2011. május 15.

Felelős:  Lehota Vilmos polgármester

 

 

                    Lehota Vilmos sk.                               Kósa Erzsébet Anikó sk.

                          polgármester                                                    jegyző