Vissza

 

 

KIVONAT

a képviselő-testület 2013. március 21-én megtartott

nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6 igen szavazattal, ellenvélemény és tartózkodás nélkül az alábbi döntést hozta:

 

94/2013. (III. 21.) Képviselő-testületi határozat

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testület megtárgyalta a Rendezvényház használati szabályzatának elfogadására vonatkozó javaslatot és az alábbi határozatot hozta:

 

1./   A Képviselő-testület a Rendezvényház használati szabályzatát és annak mellékletét a határozat melléklete szerinti szövegezéssel hagyja jóvá.

 

Határidő: azonnali

Felelős: Lehota Vilmos polgármester

 

 

                    Lehota Vilmos sk.                                  Kósa Erzsébet Anikó sk.

 

 

                       polgármester                                       jegyző

94/2013. (III. 21.) határozat melléklete

 

Gomba Község Önkormányzata Rendezvényházának

HASZNÁLATI SZABÁLYZATA

 

 

  1. Általános rendelkezések:

 

1)      A Gomba, Kossuth tér 21. szám alatti ingatlanon lévő Rendezvényház Gomba Község Önkormányzatának tulajdona.

2)      Az épületben üzemel

a)      az önkormányzat főzőkonyhája, s a hozzá tartozó étkező a szükséges kiszolgáló helyiségekkel,

b)      a rendezvényterem, valamint 

c)      az emeleten kialakított, sportszőnyeggel borított helyiség

 

3)      A Rendezvényház üzemeltetője Gomba Község Önkormányzata, a működési költségek funkció szerint megoszlanak a munkahelyi étkeztetés és a közművelődési intézmények, közösségi színterek működtetése elnevezésű szakfeladat között.

4)      A Rendezvényháznak önálló vezetője nincs.

5)      A Rendezvényház nyitva tartása igazodik a kettős funkció ellátásához.

 

  1. A Rendezvényház feladata, rendeltetése

 

    1. Főzőkonyha és étkező

 

1)      A Rendezvényházban üzemelő főzőkonyha biztosítja az önkormányzati gyermekétkeztetés, szociális étkeztetés, alkalmazotti étkezés mellett a Fáy András Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (továbbiakban: Iskola) tanulóinak gyermekétkeztetését.

2)       Az Iskola 1-8. osztályos tanulói az Iskola által szervezett keretek között fogyaszthatják el a főzőkonyhához tartozó étkezőben a tízórait és ebédet.

3)      Az étkező szolgál a főzőkonyha által biztosított ebédek helyben történő elfogyasztására minden ellátásban részesülő részére.

4)      Az étkező bérbevétele - bérleti díj megfizetése mellett - lehetőséget nyújt családi események szervezésére, amennyiben étkeztetést igényelnek, szolgáltatási díj megfizetése mellett.

 

    1. Rendezvényterem

 

5)      A Rendezvényház rendezvényterme és az épület kiszolgáló helyiségei térítés ellenében, valamint jelen szabályzat keretében meghatározott körben térítésmentesen, biztosítják

a)      az állampolgárok művelődéshez és szórakozáshoz való jogának érvényesülését,

b)      a község lakóinak kulturális és szabadidős igényei kielégítését,

c)      a helyben működő intézmények program szervezési és -tartási igényeinek kielégítését,

d)     a helyben működő egyesületek, szervezetek programszervezési és -tartási igényeinek kielégítését. .

6)      A rendezvényterem biztosít helyszínt az étkező férőhelyét meghaladó családi események – bérleti- vagy szolgáltatási díj megfizetése melletti – megrendezésére.

7)      A rendezvényterem a közélet egyik lehetséges fórum-helyszíneként helyet ad az önkormányzat, egészségügyi szolgáltatók, civilszervezetek részére – üzleti célú használat kivételével – lakossági tájékoztatásként szervezett rendezvények megtartására.

8)      A rendezvényterem hangtechnikai berendezéseit kizárólag az önkormányzat alkalmazottja, vagy megbízottja kezelheti.

 

    1. Emeleti helyiség

 

9)      A Rendezvényház sportszőnyeggel borított emeleti helyisége helyszínt biztosít

a)      a község civilszervezetei és szerveződései sportolási igényeinek kielégítéséhez úgy, hogy a használat során figyelembe veszik a rendezvényház födémszerkezetének teherbíró képességét,

b)      az Iskolának a mindennapos testnevelés szervezéséhez

 

 

  1. A Rendezvényház használata

 

1)      A Rendezvényházat az Iskola tanulói az iskolai tanórák, -programok és a gyermekétkeztetés eseteiben kizárólag pedagógus felügyelete alatt használhatják.

2)      A Rendezvényház igénybevétele előzetes egyeztetésen alapul. Az egyeztetés keretét a tárgyévi rendezvényterv adja, egyedi esetekben a polgármester, vagy az általa koordinálási feladatokkal megbízott önkormányzati közalkalmazottal kell az egyeztetést lefolytatni.

3)      A Rendezvényház térítés ellenében történő használatba adása bérleti- vagy szolgáltatási szerződésen alapulhat a szerződésben meghatározott bérleti- vagy szolgáltatási díj megfizetését követően.

4)      A Rendezvényház kulturális célból történő igénybevételére – amennyiben a szervező nem az önkormányzat vagy annak költségvetési szerve – a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 79. §-ában meghatározottak szerinti közművelődési megállapodás alapján kerülhet sor.

5)      A település civilszervezetei – az alapító okiratukban vagy alapszabályukban meghatározott célok megvalósítása érdekében – a III. 2). pontban meghatározott előzetes egyeztetést követően az étkezőt és/vagy rendezvénytermet, valamint a kiszolgáló helyiségeket térítésmentesen használhatják abban az esetben, amennyiben erre együttműködési megállapodás vagy egyedi megállapodás keretében az igénybevételt legalább 15 munkanappal megelőzően az önkormányzattal megállapodnak.

6)      A civilszervezetekkel a megállapodást a szabályzat melléklete szerinti minta alapján a polgármester köti meg.

7)      A Rendezvényház helyiségeire vonatkozó szerződések, megállapodások a Képviselő-testület által jóváhagyott formában és tartalommal kerülnek megkötésre.

8)      Bérbeadás útján történő hasznosítás csak a szabad helyiségkapacitás terhére történhet.

9)      A Rendezvényház kulcsainak használatára külön megállapodás nélkül jogosult a polgármester, a jegyző, a polgármesteri hivatal köztisztviselője, a főzőkonyha közalkalmazottja. Ettől eltérni a polgármester engedélye alapján lehet.

10)   A kulcshasználati joggal rendelkezők kötelesek a használat befejezését követően a Rendezvényházat bezárni, az épület riasztórendszerét bekapcsolni.

11)  A művelődés és szórakozás joga alapján – bérleti-, szolgáltatási szerződés alapján tartott zártkörű rendezvények kivételével – a rendezvényeket minden érdeklődő látogathatja.

12)  Az érdeklődők zavartalan művelődését és szórakozását a közösségi és társas élet szabályainak megfelelő kulturált magatartással kell minden látogatónak elősegíteni.

13)  Az intézmény közösségi célokat szolgál, ezért védelme, berendezésének és felszerelésének anyagi felelősséggel történő használata, a tisztaság és a rend megóvása mindenlátogatónak érdeke, kötelessége.

14)  A Rendezvényház minden dolgozója és látogatója köteles betartani az épület tűz- és munkavédelmi szabályait, kötelesek óvni az önkormányzat tulajdonát. Gondatlanságból és szándékosan elkövetett kár esetén a látogató kártérítésre kötelezett. A 18 év alatti gyermek esetében - kivéve a saját jövedelemmel rendelkező gyermeket - a kártérítési felelősség a törvényes képviselőt terheli.

15)  Dohányozni csak az épületen kívül - az arra kijelölt helyen - lehet.

16)  A Rendezvényházban 8 év alatti kiskorú – a III.1. pontban foglaltak kivételével – csak szülői felügyelettel tartózkodhat.

17)  A Rendezvényházban a technikai- és hangosító berendezések és felszerelések a stúdió helyiségében elzárva tartandók. A rendezvények során igényelt hangosítást az önkormányzat előzetes egyeztetés alapján biztosítja, amelynek személyi jellegű kiadásait az önkormányzat átháríthatja, amennyiben a rendezvény nem a 8). pontban meghatározott személy munkaidejében kerül megtartásra.

 

Gomba, 2013. március 21.

 

 

 

                                                                                                          Lehota Vilmos

                                                                                                          polgármester


 

Rendezvényház használati szabályzatának melléklete

 

MEGÁLLAPODÁS

a Rendezvényház helyiségeinek civilszervezet által történő igénybevételére

 

 

 

amely létrejött

 

egyrészről:         Gomba Község Önkormányzata (székhely: 2217 Gomba, Bajcsy-Zsilinszky út 2.; adószám: 15730600-2-13; képviseli: Lehota Vilmos polgármester) – a továbbiakban: Önkormányzat

másrészről:        ……………………………………… (székhely: ……………………………….., országos nyilvántartási szám: ……………….., nyilvántartásba vétel határozat száma: ……………………… képviselő: ………………………… – a továbbiakban: Civilszervezet

 

között az alábbi időpontban a következő feltételekkel

 

 

I. A megállapodás tárgya

 

1.    Önkormányzat rendelkezésre bocsátja, a Civilszervezet használatba veszi 20….. év ………….. hó ….napján ……. órától 20…. év …….. hó ….. napján ….. óráig …… órás igénybevételre a 2217 Gomba, Kossuth tér 21. szám alatti Rendezvényházban található rendezvénytermet és/vagy étkezőt ……………………………………….. lebonyolítása céljából.

 

2.    Önkormányzat a Civilszervezet részére a Rendezvényház helyiségeit a megtekintett állapotban és eszközökkel együtt adja át 20….. év ………. hó ….. napján ….. órakor.

 

II.   Használati díj

 

3.    Önkormányzat a Civilszervezet részére a Rendezvényház rendezvénytermét és/vagy étkezőjét a Civilszervezet alapító okiratában/alapszabályában meghatározott …………………………. cél megvalósítása érdekében térítésmentesen bocsátja rendelkezésre.

4.    A Civilszervezet étkezési igényét az Önkormányzat a Rendezvényház konyhájából akként biztosítja, hogy a szolgáltatást igénybe vevők száma szerinti adagszámot figyelembe véve befizeti a felnőtt ebéd térítési díjának mindenkor érvényes összegét. Amennyiben a szükséges nyersanyag bekerülési értéke a felnőtt ebéd nyersanyagnormáját meghaladja, úgy a Civilszervezet további befizetésre kötelezett.

5.    A Civilszervezet a rendezvényterem használatával igénybe kívánja venni a hangosító berendezést, amelyet az Önkormányzat alkalmazottja/megbízottja kezel. A hangosítást a Civilszervezet a rendelkezésre bocsátás alapján történő használat időtartamán belül ….-tól ….-ig kívánja igénybe venni, amelynek ellenében … Ft díjat köteles fizetni.

 

III. Szavatosság

 

6.    Önkormányzat szavatosságot vállal azért, hogy a Rendezvényház a megállapodásban  meghatározott napon az 1. pontban meghatározott rendezvény lebonyolítása céljából rendeltetésszerű használatra alkalmas.

 

7.    A Önkormányzat szavatol azért, hogy harmadik személynek nincs a jelen megállapodás tárgyát képező ingatlanra vonatkozóan olyan joga, amely a Civilszervezetet a használatban korlátozza vagy megakadályozza.

 

IV. A felek jogai és kötelezettségei

 

8.    A Civilszervezet a Rendezvényházat a rendeltetésének, illetve e megállapodásnak megfelelően, az 1. pontban rögzített időintervallumon belül használhatja.

 

9.    A Civilszervezet teljes felelősséggel tartozik a használat időtartam alatt a Rendezvényházban zajló tevékenységért, felelős továbbá minden olyan kárért, amely a rendeltetésellenes használat következménye.

 

10.  Civilszervezet a használat tartama alatt köteles a Rendezvényházban lebonyolítani kívánt rendezvényre vonatkozó hatósági (különös tekintettel a tűzvédelmi, valamint közegészségügyi előírásokra), illetve egyéb előírásokat maradéktalanul betartani és betartatni. Köteles továbbá a Rendezvényházat tisztán tartani, az állagvédelemhez és értékmegőrzéshez szükséges intézkedéseket megtenni.

 

11.  Civilszervezet tudomásul veszi, hogy feltétlenül és teljes egészében köteles megtéríteni Önkormányzat mindazon kárát, amelyet:

a)      a Rendezvényház használatával; vagy

b)      jelen megállapodásban rögzített egyéb kötelezettsége vagy annak más módon való megszegésével, vagy

c)      a Rendezvényházban a Civilszervezet tudomásával és engedélyével jelen lévő személy szándékos rongálásával, vagy egyéb gondatlan magatartásával okozott.

 

12. Amennyiben a Rendezvényházban a használat időtartama tartama alatt kár keletkezik, Felek közösen jegyzőkönyvet vesznek fel, melyben rögzítik a kár jellegét, keletkezésének (valószínűsíthető) okát és nagyságát.

 

13.  A Civilszervezet tudomásul veszi, hogy a Rendezvényházban a lakosság megzavarására alkalmas, túlzott mértékű zajjal járó, vagy közrendbe, jóerkölcsbe ütköző tevékenységet nem folytathat.

 

14.  Civilszervezet köteles továbbá a jelen szerződés 1. pontjában megjelölt rendezvénnyel kapcsolatosan a szerzői jogok védelmére vonatkozó szabályokat betartani, szükség esetén a szerzői jogvédő szervezetet a rendezvényről tájékoztatni és a rendezvényre vonatkozó jogdíjakat megfizetni. Ennek megfelelően az Önkormányzatot a rendelkezésre bocsátás alapján történő használat időtartama alatt lebonyolítani kívánt rendezvénnyel kapcsolatosan a szerzői- és szomszédos jogok tekintetében semmilyen kötelezettség nem terheli, ilyen jogcímen keletkezett bármilyen kötelezettségért semmilyen felelősséget nem vállal.

 

 

V. A megállapodás megszűnése

 

15. A megállapodás határozott időtartamra jött létre, ezért az 1. pontban meghatározott idő leteltével megszűnik.

 

16. A megállapodás megszűnésekor a Civilszervezet a Rendezvényházat köteles határidőre elhagyni és azt tisztán, rendeltetésszerű használatra alkalmas és az átadáskorival megegyező állapotban a Önkormányzatnak visszaadni. Amennyiben a Civilszervezet ezen kötelezettségét megszegi, úgy Önkormányzat jogosult a Rendezvényház kitakaríttatásával, illetve javításával kapcsolatosan felmerülő, vagy a rendezvény volumenéhez képest indokolatlanul magas közüzemi költségeket a Civilszervezettel megfizettetni.

 

 

 

VI. Egyéb rendelkezések

 

17. A jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvényben foglaltak az irányadók.

 

18.  Felek a jelen megállapodásból eredő jogviták rendezésére a Monori Városi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

 

19. Jelen megállapodást Felek, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, alulírott helyen és időben aláírták.

 

Gomba, 20….. év ………………………. hó ……….. nap

 

 

 

 

 

         ________________________                                     ________________________          

Önkormányzat cégszerű aláírása                                               Civilszervezet aláírása