VISSZA a módosító rendeletekhez            VISSZA a főoldalra

 

 

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének

18/2011. (XI.18.) rendelete

a gyermekvédelmi támogatásokról szóló 5/2009. (III.27.) sz. rendelet módosításáról

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.) 18. § (1) bekezdés, b) pontjában, (2) bekezdésében, 21. §-ában, foglaltakra az önkormányzat által a gyermekek részére nyújtható ellátásokról az alábbi rendeletet alkotja.

 

1. §   A Rendelet a 15. § után az alábbi 15/A §-sal egészül ki:

 

15/A.    §  (1)   E rendelet alapján természetben nyújtott támogatásként az önkormányzat a méhnyakrák elleni - három részletből álló - védőoltás harmadik részoltásának költségét biztosítja a gombai lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező 13-14 éves leánygyermekek számára, amennyiben az önkormányzat részére a szülő/törvényes képviselő igazolja az első és második részoltás térítési díjának befizetését.

              (2)   A Képviselő-testület a védőnő írásbeli kezdeményezésére az (1) bekezdésben meghatározott korosztálytól fiatalabb, de 9. életévét betöltött gombai lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező leánygyermekek számára is biztosítja a méhnyakrák elleni védőoltás harmadik részoltásának költségét.

(3)   A támogatási jogosultság megállapításáról - a képviselő-testület által átruházott hatáskörben -a polgármester határozatban dönt.

             (4)  A vakcina beszerzéséről és felhasználásának megszervezéséről, valamint a szükséges nyilvántartás vezetéséről az önkormányzat alkalmazásában álló védőnő gondoskodik.

 

2. §    E rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

 

Gomba, 2011. november 17.

 

 

 

                     Lehota Vilmos                                                        Kósa Erzsébet Anikó      polgármester   jegyző

 

 

A rendelet kihirdetése

2011. november 18-án megtörtént.

 

Gomba, 2011. november 18.

 

 

                                                 Kósa Erzsébet Anikó

                                                             jegyző

 

 

VISSZA a módosító rendeletekhez            VISSZA a főoldalra