Vissza

KIVONAT

a képviselő-testület 2016. május 26-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 6 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi döntést hozta:

 94/2016. (V. 26.) képviselő-testületi határozat

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete megvitatta a Tápióvölgye Vadásztársaság beadványát és az alábbi határozatot hozta:

 

1.        A Képviselő-testület támogatja a Tápióvölgye Vadásztársaság vadászterület kialakítási törekvéseit, mely szerint a következő üzemtervi időszakban is a jelenlegi vadászterületén kíván vadászni

2.        A Képviselő-testület haszonbérleti szerződést kíván kötni a Tápióvölgye Vadásztársasággal a 2017. március 1-én kezdődő üzemtervi időszakra – 2037. február 28-ig – vadászati jog haszonbérletére vonatkozóan.

3.        A Képviselő-testület – a vadászati terület haszonbérleti szerződésének feltételeként - felkéri a polgármestert, hogy kérjen a Tápióvölgye Vadásztársaságtól

    1. becslést a haszonbérbe adás időpontjában a vadászterületen élő vadállomány faj- és darabszámára,
    2. leírást a vadászterületen található vadgazdálkodási és vadászati létesítményekre, azok tulajdoni, illetőleg használati viszonyaira, a létesítési, illetőleg fenntartási költségek viselésére;
    3. haszonbérlői kötelezettségvállalást arról, hogy a haszonbérleti szerződés időtartama alatt a vadállományt a jóváhagyott vadgazdálkodási üzemtervnek megfelelő szinten tartja;
    4. nyilatkozatot a szerződésben foglaltak teljesítésének biztosítására szolgáló mellékkötelezettségek vállalására vonatkozóan.
  1. A Képviselő-testület a vadászati jog bérbeadásához kapcsolódó eljárásban  a határozat melléklete szerinti külterületi ingatlanok tekintetében felhatalmazza a polgármestert a vadászati joggal, vadgazdálkodással kapcsolatos eljárásokban, a földtulajdonosi gyűlés összehívásában és a földtulajdonosi gyűléseken Gomba Község Önkormányzatát teljes jogkörrel képviselje, valamint a vadászterület határaival kapcsolatos, vagy új vadászterület kialakítását célzó javaslatot (továbbiakban együtt módosító javaslatot) tegyen, a szükséges jognyilatkozatokat megtegye, jogokat szerezzen és  kötelezettségeket vállaljon.
  2. A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a vadászati jog haszonbérletére vonatkozó szerződés tervezetét jóváhagyás céljából terjessze a Képviselő-testület elé, továbbá döntéséről a Tápióvölgye Vadásztársaságot tájékoztassa.

 

Határidő:             2016. május 31.

Felelős:    Lehota Vilmos polgármester