VISSZA az alaprendeletekhez            VISSZA a főoldalra

 

Gomba Község Önkormányzatának

2/2008. (II.01.) sz. rendelete[1]

a polgármesteri hivatal  köztisztviselőinek munkavégzéséről, a köztisztviselőket megillető juttatások rendszeréről

 

/Egységes szerkezetben a 3/2010. (II.5.) sz. rendelettel/

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (továbbiakban: Ktv.) 4. §-ában és 44/A §-ában kapott felhatalmazás alapján a Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) köztisztviselőinek munkavégzéséről, a köztisztviselőket megillető juttatások rendszeréről az alábbi rendeletet alkotja.

 

 

I.

 

Általános rendelkezések

 

1. §    (1)   A rendelet személyi hatálya kiterjed a Hivatal

                 a) köztisztviselőire és

                 b) nyugdijas köztisztviselőire.

          (2)   A részmunkaidőben foglalkoztatottakra a rendelkezések munkaidő arányosan vonatkoznak.

          (3)   Köztisztviselőnek és ügykezelőnek nem minősülő munkavállaló munkaviszonyára a Munka Törvénykönyvének rendelkezéseit kell alkalmazni.

          (4)   E rendelet alkalmazásában nyugállományú köztisztviselő az, aki Gomba Község Önkormányzatának Hivatalától került nyugállományba.

 

 

II.

A köztisztviselő díjazása

 

2. §[2]  A Képviselő-testület a Hivatal köztisztviselői tekintetében – mind középfokú, mind felsőfokú iskolai végzettség esetén, egységesen – 15 %-os mértékű illetménykiegészítést állapít meg.

 

3. §    (1)   A Képviselő-testület a Hivatal köztisztviselői teljesítmény-értékelésének alapját képező célokról, célkitűzésekről a tárgyévre vonatkozóan legkésőbb január 31.-ig határozattal dönt.

          (2)   Az (1) bekezdésben meghatározott célok alapján a jegyző előre írásban állapítja meg a tárgyévre vonatkozóan a köztisztviselővel szemben támasztott egyéni teljesítmény-követelményeket.

          (3)   A köztisztviselő teljesítmény-alapú jutalomban részesülhet. A jutalom kifizetésére az egyéni teljesítmény-értékelés alapján tárgyév végéig kerülhet sor a Közszolgálati Szabályzatban meghatározottak szerint. A teljesítmény-alapú jutalom fedezetét a Képviselő-testület az önkormányzat éves költségvetésében -a személyi juttatás előirányzaton belül- az éves köztisztviselői alapilletmény előirányzat 5 %-ának összegével biztosítja

 

III.

Szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi és egyéb juttatások

 

4. §    (1)   A köztisztviselő, ügykezelő a Ktv. 49. §-ában meghatározott külön juttatáson felül a Hivatal bérmegtakarításának terhére jutalomban részesülhet.

          (2)   A jutalmazás rendszerét, feltételét és a jutalom összegét - a polgármester előzetes egyetértése alapján - a jegyző állapítja meg.

          (3)   A köztisztviselő közszolgálati feladatainak kiemelkedő teljesítéséért, illetve munkaköri feladatainak hosszabb időn át történő eredményes teljesítéséért elismerésben részesül. Az elismeréshez kapcsolódó jutalmazás részletes szabályait –a polgármester egyetértésével- a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban határozza meg.

 

5. §    (1)   A Hivatal köztisztviselői részére további visszatérítendő, illetve vissza nem térítendő szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatást biztosítható az alábbiak szerint.

a)    lakhatási, lakásépítési, vásárlási támogatás,

                 b)    albérleti díj hozzájárulás.

                 c)    családalapítási támogatás

                 d)[3] 

                 e)    szociális támogatás

                 f)    illetményelőleg,

                 g)    tanulmányi ösztöndíj, képzési, továbbképzési, nyelvtanulási támogatás.

                 h)    öregségi-, rokkantsági nyugdíjazáskor szociális juttatás.

                 i)[4]   

          (2)   Az (1) bekezdésben meghatározott juttatások fedezetének biztosítására – az f) pont kivételével – a Képviselő-testület az éves költségvetési rendeletében a Hivatal bruttó személyi juttatás előirányzata 0,4 %-ának megfelelő mértékű elkülönített alapot hoz létre, mely más célra nem használható.

          (3)   Az (1) bekezdésben meghatározott juttatások mértékét, feltételeit az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.

 

6. §    (1)   Nyugállományú köztisztviselők támogatásának céljára az éves költségvetési rendeletben a Hivatal bruttó személyi juttatás előirányzata 0,25 %-ának megfelelő mértékű elkülönített szociális alapot hoz létre, mely más célra nem használható fel és nem csoportosítható át.

          (2)   A szociális alap terhére nyújtható pénzbeli és természetbeni támogatások:

a)    eseti szociális segély

b)    temetési segély

c)    az önkormányzat intézményei által nyújtott szolgáltatások kedvezményes igénybevétele /közüzemi szolgáltatások kivételével/.

 

 

          (3)   A nyugállományú köztisztviselők szociális gondozásának, illetve szakmai tapasztalata hasznosításának elősegítésére, a velük való kapcsolattartás biztosítására a Hivatal a Ktv. 49/L § /3/ bekezdése alapján a nyugdíjas köztisztviselők ügyintézésével referenst biz meg.

 

 

IV.

Vegyes és záró rendelkezések

 

7. §      A Polgármesteri Hivatalban 2001. július 1. előtt a Ktv. hatálya alá tartozó fizikai alkalmazottak a közszolgálati jogviszonyban szerzett juttatásokra változatlan mértékben továbbra is jogosultak a 2001. évi XXXVI. törvény 107. § /3/ bekezdésének megfelelően.

 

 

 

Hatályba léptető rendelkezés

 

7. §    (1)   E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit 2008. január 1-től kell alkalmazni.

          (2)   A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti

                 a)    Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének többször módosított és kiegészített 6/2001.(X.26.) rendelete a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény végrehajtásával kapcsolatos szabályokról,

                 b)    a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény végrehajtására vonatkozó 6/2001. (X.26.) sz. rendelet módosításáról szóló 16/2003. (XI.27.) sz. rendelet és

                 c)    a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény végrehajtására vonatkozó 6/2001. (X.26.) sz. rendelet kiegészítését tartalmazó 14/2004. (VII.29.) sz. rendelet.

 

Gomba, 2008. január 31.

 

 

                                                           Lehota Vilmos sk.                  Kósa Erzsébet Anikó sk.

                                                           polgármester                             szervezési előadó

                                                                                                               jegyző helyett       

 

Kihirdetési záradék:

           

A rendelet kihirdetése 2008. február 01-én,

egységes szerkezetbe foglalása 2010. február 5-én

megtörtént.

 

Gomba, 2010. február 5.

                                                           Kósa Erzsébet Anikó

                                                                       jegyző

                                                                        

 


 


[1] Módosította a 3/2010. (II.5.) sz. rendelet

[2] Módosította a 3/2010. (II.5.) sz. rendelet 1. §-a                                      Hatályba lépése: 2010. március 1.

[3] Hatályon kívül helyezte a 3/2010. (II.5.) sz. rendelet 3. §-a.          

[4] Hatályon kívül helyezte a 3/2010. (II.5.) sz. rendelet 3. §-a.          

 

 VISSZA az alaprendeletekhez            VISSZA a főoldalra