VISSZA az alaprendeletekhez            VISSZA a főoldalra

 

 

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének

22/2014. (IX. 25.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatás helyi szabályairól, valamint a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló 29/2013. (XII. 17.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályon kívül helyezte e rendelet 2. § (1) bekezdése


Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 25. § (3) bekezdés bb) pontjában és a 132. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazással élve, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:

 

1.  §   A szociális igazgatás helyi szabályairól, valamint a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló 29/2013. (XII. 17.) önkormányzati rendelet 12. § (2) bekezdés h) pontja helyébe az alábbi szövegezés lép: 

 „h)  természetbeni támogatásként a méhnyakrák elleni - kettő részletből álló - védőoltás második részoltása költségének átvállalásával a gombai lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező 13-14 éves leánygyermekek számára, amennyiben az önkormányzat részére a szülő/törvényes képviselő igazolja az első részoltás térítési díjának befizetését, feltéve, hogy az egy főre jutó havi nettó jövedelem egyedül élő kérelmező esetén az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 400 %-át, családban élő kérelmező esetén az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 300 %-át nem haladja meg” 

2. §    (1) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, és a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.

          (2)   A szociális igazgatás helyi szabályairól, valamint a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló 29/2013. (XII. 17.) önkormányzati rendelet a 12. § (2) bekezdés h) pontja 2014. december 31-én hatályát veszti.

 

Gomba, 2014. szeptember 24.   

                                                           Lehota Vilmos sk.                       Kósa Erzsébet Anikó sk.

                                                    polgármester                                      jegyző