VISSZA az alaprendeletekhez            VISSZA a főoldalra

    

Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének

2/2011.(II.11.) sz. önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a munkaidőn kívül történő házasságkötés helyi szabályairól

 

Hatályon kívül helyezte a16/2014. (VI. 26.) önkormányzati rendelet 6. § (2) bekezdés

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az anyakönyvekről, a házasságkötési eljárásról és a névviselésről szóló 1982. évi 17. törvényerejű rendelet (továbbiakban: tvr.) 42/A. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazással élve a hivatali helyiségen kívüli, valamint a munkaidőn kívül történő házasságkötés helyi szabályairól az alábbi rendeletet alkotja:

 

 

1. §          E rendelet hatálya Gomba község közigazgatási területén a hivatali helyiségen kívül, vagy a munkaidőn kívül történő házasságkötésekre terjed ki.

 

2. §          A hivatali helyiségen kívüli házasságkötés engedélyezésére irányuló eljárás során a jegyző az anyakönyvvezető javaslatát veszi figyelembe.

 

3. §          Az anyakönyvvezető a hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés engedélyezésére irányuló eljárás során a házasulók által választott helyszínen szemlét tart, amely alapján írásbeli javaslatot tesz a jegyző részére.

 

4. §          A képviselő-testület a hivatali helyiségen kívüli házasságkötésért a tvr. 15/A §. (4) bekezdésében foglaltak alapján díjat nem állapít meg.

 

5. §          A munkaidőn kívüli házasságkötésért a házasulók az önkormányzat részére 6.000.- Ft díjat kötelesek fizetni.

 

6. §          A hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötésben közreműködő anyakönyvvezetőt házasságkötésenként bruttó 4.600,- Ft díjazás illeti meg.

 

7. §          E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, rendelkezéseit az hatálybalépést követően sorra kerülő házasságkötések esetén kell alkalmazni.

 

 

Gomba, 2011. február 10.

 

 

                        Lehota Vilmos                                                           Kósa Erzsébet Anikó                         polgármester                                                                                  jegyző

 

 

Kihirdetési záradék:

 

A rendelet kihirdetése 2011. február 11-én megtörtént.

 

Gomba, 2011. február 11.

 

                                               Kósa Erzsébet Anikó  

                                                            jegyző