VISSZA az alaprendeletekhez            VISSZA a főoldalra

 

                        

Gomba Község Önkormányzata

27/2012. (XII. 14.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló

9/2012. (IV. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról

 

 Hatályon kívül helyezte a 27/2012. (XII. 14.) önkormányzati rendelet 4. §-a

 

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 45. §-ában kapott felhatalmazással élve a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 9/2012. (IV. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról az alábbi rendeletet alkotja:

 

 

 

1.    §     Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 9/2012. (IV. 13.) önkormányzati rendelete 5. § (2) bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:

 

 (2)      Mellőzni lehet a környezettanulmány felvételét, ha a kérelmező a kérelem benyújtását megelőző 6 hónapon belül már valamilyen ellátásban részesült, és vélelmezhető, hogy körülményeiben nem állt elő változás.

 

2.    §     Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 9/2012. (IV. 13.) önkormányzati rendelete 13. § (4) bekezdés az alábbi f) ponttal egészül ki:

 

 [(4)     A természetben nyújtott átmeneti segély lehet]

f)          szociális célú tűzifa támogatás.

 

3.    §     Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének a szociális igazgatás és a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 9/2012. (IV. 13.) önkormányzati rendelete az alábbi 13/A §-sal egészül ki:

 

13/A. §   (1)   Az önkormányzat Szociális- és Gyámügyi Bizottsága - a képviselő-testület átruházott hatáskörében eljárva - a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló jogszabályban Gomba Község Önkormányzata számára jóváhagyott tűzifa mennyiségi keret erejéig szociális célú tűzifa támogatást állapít meg kérelemre, vagy hivatalból annak a személynek, aki a 13. § (1)-(2) bekezdésben meghatározott feltételeknek megfelel.

                          (2)   A Szociális- és Gyámügyi Bizottság a hivatalból történő szociális célú tűzifa támogatás megállapításához javaslatot kérhet a védőnőtől, a családgondozótól és a jegyzőtől.

                          (3)   A Szociális- és Gyámügyi Bizottság a szociális célú tűzifa támogatás megállapításánál előnyben részesíti az Szt. szerint aktív korúak ellátására, időskorúak járadékára, adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásra, vagy – tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására – lakásfenntartási támogatásra jogosultat.

                          (4)   A Szociális- és Gyámügyi Bizottság a szociális célú tűzifára való jogosultságról határozattal dönt.

                          (5)   A fatüzelésre alkalmas fűtési lehetőséggel rendelkező háztartás legfeljebb 5 m3 szociális célú tűzifa támogatásra jogosult.

 

 

4.    § E rendelet kihirdetése napján lép hatályba és a kihirdetést követő napon hatályát veszti.

 

Gomba, 2012. december 13.

 

 

 

                                                  Lehota Vilmos                                     Kósa Erzsébet Anikó        polgármester   jegyző

 

 

 

 

A rendelet kihirdetése

2012. december 14-én megtörtént.

 

Gomba, 2012. december 14.

 

 

                                                                    Kósa Erzsébet Anikó

                                                                               jegyző

 

 VISSZA az alaprendeletekhez            VISSZA a főoldalra