VISSZA a módosító rendeletekhez            VISSZA a főoldalra

 

 Gomba Község Önkormányzatának

25/2008.(IX.12.) rendelete

az önkormányzat által megállapított közüzemi díjakról szóló

15/2008. (V. 30.) számú képviselő-testületi rendelet módosításáról

 

 

Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 16. § /1/ bekezdésében biztosított hatáskörében, valamint az „árak megállapításáról” szóló – többször módosított – 1990. évi LXXXVII. törvény 7. § /1/ bekezdésének és 11. § /1/ bekezdésének „a környezet védelmének általános szabályairól” szóló 1995. évi LIII. törvény 46. § /1/ bekezdésének c./ pontjában kapott felhatalmazása alapján a 15/2008. (V.30.) sz. képviselő-testületi rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosításáról az alábbi rendeletet alkotja:

 

1. §    A Rendelet 20. §-a helyébe a következő §  lép:

 

„20. §  (1)   A települési szilárdhulladék kezelés díját az Önkormányzat Képviselő-testülete állapítja meg.

 

            (2)   Az (1) bekezdés szerint megállapított díj behajtásáról a szervezett köztisztasági szolgáltatásokról szóló 19/2003. (XI.27.) sz. rendelet 9. § (2) bekezdésében meghatározott, az önkormányzattal közszolgáltatási szerződés alapján szerződéses jogviszonyban álló közszolgáltató intézkedik. Amennyiben a települési szilárdhulladék kezelés díj kivetésének alapját képező alapadatok tévesek, a kötelezett kifogással élhet Gomba Község Polgármesteri Hivatalánál.

 

            (3)   A díj kivetésével és befizetésével kapcsolatos nyilvántartás –adónyilvántartásra vonatkozó szabályok szerinti – vezetése a közszolgáltató feladata.

 

            (4) A közszolgáltató kötelezettsége a hátralékosokkal szembeni eljárás kezdeményezése, melynek során

 

                   a) a díjhátralék keletkezését követő 30 napon belül bizonyítható módon felhívja a tulajdonos figyelmét a díjfizetési kötelezettségének az elmulasztására és felszólítja a tulajdonost a díjfizetés teljesítésére.

 

                   b) a felszólítás eredménytelensége esetén a díjhátralék keletkezését követő 90. napot követően – a felszólítás megtörténtének igazolása mellett – igényelheti a behajthatatlan díjhátralékot Önkormányzattól.

 

                   c)  A jegyző a 4. § b) pont szerinti igénylés alapján az adózás rendjéről szóló többször módosított 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 81.§ d) pontjában, illetve a 146.§ (1)-(2) bekezdésében foglaltak szerint haladéktalanul intézkedik az illetékességébe és hatáskörébe tartozó ügyekben a díjhátralék adók módjára történő behajtása iránt.

 

 

                   d)  Ha a köztartozás behajthatatlan, az Önkormányzat a Hgt. 26. § alapján határozatot ad ki a közszolgáltató részére a követelés behajthatatlanságáról és ezzel egy időben megtéríti a kárt részére.

 

2. §    E Rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.

 

 

 

Gomba, 2008. szeptember 11.

 

 

 

 

                        Lehota Vilmos  sk.                                                         Kósa Erzsébet Anikó   sk.                     

                           polgármester                                                                                  jegyző

 

 

Kihirdetési záradék:

 

A rendelet kihirdetése megtörtént.

 

Gomba, 2008. szeptember 12.

 

 

                                               Kósa Erzsébet Anikó   sk.

                                                           jegyző

 

 

 

 

 

 

 

VISSZA